Nicolas Bosschem behaalde in 2002 aan de Universiteit van Gent (UG) het diploma van Licentiaat in Rechten. In 2003 behaalde hij aan de Universiteit van Barcelona (UB) daarenboven het diploma van Postgraduaat gespecialiseerd in het recht van de Europese Unie (Diploma de Postgrado especialización en el Derecho de la Unión Europea).

Tussen 2003 en 2006 liep Nicolas Bosschem onder meer stage bij het gerenommeerde intercontinentale advocatenkantoor COUDERT BROTHERS LLP. Na de voltooiing van zijn beroepsopleiding en het behalen van het bekwaamheidsattest van de orde van Vlaamse Balies, richtte Meester Nicolas Bosschem in 2007 in Gent zijn eigen advocatenkantoor op. Initieel spitste het kantoor zich voornamelijk toe op het Strafrecht, Beslagrecht en Handelsrecht.

Meester Nicolas Bosschem bleef/blijft zich verder specialiseren in allerhande rechtsgebieden. Zo volgde hij onder andere de Curatoropleiding, de grondige studie van het Transportrecht en het Beslagrecht. Door permanent beroepsopleidingen en studiedagen te volgen blijft Meester Nicolas Bosschem op de hoogte van de snelle evoluties in het recht. Maandelijks publiceert hij een blog over actuele juridische thema’s.

Ondertussen heeft Meester Nicolas Bosschem een ruime ervaring opgebouwd in het aannemingsrecht, vastgoedrecht, bouwrecht, en ondernemingsrecht in de brede zin van het woord. Het kantoor evolueerde zo tot een dynamisch en modern full-service kantoor dat zich voornamelijk profileert als juridische partner van de ondernemer, groot en klein. Ook inzake Wegverkeer en Strafrecht beschikt Meester Nicolas Bosschem over een niet te onderschatten ervaring.